کمی تاریخچه
روف گاردن ها از گذشته در انواع مختلف وجود داشتند اما به شکل امروزی نام و فضا و طراحی ویژهای به آنها اختصاص داده نشده بود. یکی از اولین روف گاردن ها در ایتالیا و در سال ۱۴۶۳ میلادی ساخته شد و پس از آن در دهٔ ۱۸۹۰، روف گاردن ها در آمریکا و نیویورک به محبوبیت دست یافتند. اگرچه باغهای پشتبام عمدتاً بهعنوان یک امر جدید و فرحانگیز برای ثروتمندان کاشته شده و از آنها استفاده میشد، اما در اواسط دهه ۱۹۷۰ سیستم جدیدی برای ساخت روف گاردن ها در آلمان ایجاد شد و به شکل گستردهتری در بازار عرضه شدند و از سالهای ۲۰۰۰ به بعد بهطور کامل جای خود را در زندگی امروزی به دست آوردند.
مطالب مرتبط گیاهان مناسب برای بام سبز یا روف گاردن
نقش و مزایای روف گاردن در محیط
• اولین نقشی که با مشاهدهٔ روف گاردن ها ممکن است بهراحتی به آن پی ببریم، نقش دکوراتیو و تأثیر دوچندان آنها در زیباسازی معماری ساختمان و شادابی محیط است. • از نقش چشمگیر روف گاردن ها در بالا بردن کیفیت هوا، معتدلسازی دمای محیط و همچنین کاهش آلودگی از طریق جذب دی اکسید کربن هوا و تولید اکسیژن نمیتوان چشمپوشی کرد. با صرف اوقات فراغت خود در روف گاردن ها بهراحتی از محیط پر از ترافیک و سروصدای زندگی شهری دور خواهید شد و احساس آرامش و طراوت جای خود را به شلوغی روزمره میدهد. • روف گاردن ها میتوانند بهصورت یک عایق طبیعی عمل کنند. این باغهای زیبا با دریافت انرژی خورشید و ذخیره آن، میتوانند شما را از استفاده از وسایل سرمایشی و گرمایشی در فصلهای مختلف سال بینیاز کنند. • یکی دیگر از مزایای روف گاردن ها کشت مواد غذایی است که از این فرایند بهعنوان کشاورزی در بام یاد میشود و به کمک باغهای کانتینر دار و سیستمهای بخصوص خود انجام میشود. هرچند کشت گیاهان و سبزیجاتی که شرایط نگهداری ویژهای ندارند و میتوان آنها را بهآسانی در محیط رشد داد، برای کاشت در فضای روف گاردن نیز مناسب هستند. • گیاهان موجود در روف گاردن ها آب باران را جذب میکنند و باعث کاهش رواناب و تخلیه آب طوفان میشوند.
انواع باغهای روف گاردن
باغهایی که در روف گاردن ها تشکیل میشوند، عمدتاً بر سه نوع هستند: گسترده، فشرده یا متمرکز، نیمه فشرده یا نیمه متمرکز.
مطالب مرتبط طراحی باغ بام یا روف گاردن کوچک
باغهای گسترده
باغهای گسترده به حداقل لایه بستر خاک نیاز دارند (۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر) و نگهداری و مراقبت از آنان اصلاً دشوار نیست. همچنین نیازی به رعایت استانداردهای ایمنی اضافی ندارند. این باغها برای انبارها، گاراژها، پشتبامها یا سایر مکانهای اضافی اطراف خانه مناسب هستند. درعینحال، این نوع روف گاردن از زیبایی کمتری برخوردار است زیرا نوع پوشش گیاهی که روی این روف گاردن رشد میکند بسیار محدود است. چمن، گلسنگ و خزه بهترین پوشش گیاهی برای این نوع باغها هستند. این نوع روف گاردن ازنظر نوع پوشش گیاهی و فضای ساختمانی از قیمت کمتری برخوردار است و برای آبوهوای مرطوب ایده آل است.
باغهای فشرده
این باغها به لایه عمیقی از خاک و محوطهسازی و نگهداری منظم نیاز دارند و در این زمینه از هیچگونه محدودیتی برخوردار نیستند. در بعضی موارد، ساختار سقف باید از طریق افزودن کف یا مهاربند اضافی تقویت شود تا بتواند وزن ترکیبی خاک، گیاهان و بارندگی را در خود جای دهد. علاوه بر این، این نوع روف گاردن به ساختوسازهای بزرگ و پایدار نیاز دارد و ازاینرو بیشتر ساختمانها برای باغهای فشرده مناسب نیستند. پوشش گیاهی باغهای فشرده مشابه باغ حیاط خانه میباشد و گیاهان مختلف مانند گلها، بوتهها، درختان و چندین عنصر پارک را میتوان در این نوع باغها کاشت و شامل محدودیتی در این زمینه نیستند. توجه داشته باشید که علاوه بر نیازهای اصلی در نگهداری روف گاردن فشرده، در هنگام آبیاری نیز توجه ویژهای میطلبد.
باغهای نیمه فشرده
این نوع روف گاردن به لایه خاک نسبتاً عمیقتری نیاز دارد(۳۰ سانتیمتر تا یک متر) که باعث میشود گونههای گیاهی متنوعتری را در خود جای دهد. به دلیل این نوع پوشش گیاهی، مسئولیت بیشتری برای نگهداری خاک و آب وجود دارد لذا به ساختار باثباتتری نیاز است. سردهای از گلهای ناز که به دلیل شادابی نیازی به آبیاری مکرر ندارند و گیاهان بوتهای برای رشد در این محیط مناسب هستند. گلهای وحشی که نیازی به نگهداری ندارند نیز میتوانند بهراحتی در چنین باغهایی پرورش داده شوند.
نظرات شما عزیزان:
|